15. heinäkuuta 2013

The judo analyst

Jokohan se olisi näin heinäkuun puolessavälissä aika vilkaista kalenteriin? :)


Vaikka heinäkuu tuokin (ja on jo tuonut) tullessaan monenlaista kesämaisemaa, ne parhaat näkymät taisivat kuitenkin avautua silmien eteen heti kuun ensimmäisinä päivinä häämatkalla Gardajärven rannalla. Heinäkuu kyllä sisältää aviohepun kanssa heiluntaa useammallakin rantsulla: on rokattu Ruissalossa ja lojuttu ulkosaaristossa, ja tuleva viikonloppu vietetään Järvi-Suomen rauhassa. Luvassa on tällä viikolla myös kesäteatterikiertue: keskiviikkona Salon Vuohensaareen (jossa lavalla kaksi serkkuani!) ja torstaina Heinolaan. Turun kesäteatterit on vielä tältä kesältä tsekkaamatta, mutta ehtiihän nuo vielä, aloitetaan nyt näistä eksoottisemmista tuttavuuksista.

Heinäkuu merkitsee myös freelancerille kesäloma-aikaa, tosin jokseenkin pirstaleista sellaista. Viime viikon paiskin töitä (kuten blogistakin ehkä saattoi käydä ilmi...), tänään heräsin kuuden jälkeen jahtaamaan dedistä ja loppuviikon taas lomailen, ensi viikolla teen töitä pari päivää - jotka osuvat sopivasti sellaiseen kohtaan, kun heppu on herrain kesken mökkiremppareissussa. Koen noin ylipäätään, että villinä ja vapaana kotitoimistolaisena kesäloma ei ole ihan samalla lailla sellainen kerran vuodessa koittava latautuneiden odotusten toteutusrako kuin miltä se saattaa tuntua niistä, jotka ovat (ja ehkä tuntui itsestänikin enemmän silloin ennen, kun vielä olin) rehellisessä rutinoituneessa palkkatyössä, toisten leivissä. Freelancerin arki on ihan eri lailla vapaata, ja kun aikataulut ovat omissa käsissä, arki ei tukahduta odottamaan autuasta lomaa. Tässä voi tietysti kukin nähdä puolensa ja puolensa, mutta mulle tämä sopii. Ruusunpunaisuutta taittamaan mainittakoon nyt kuitenkin se, että tili on hääkevään jäljiltä jo valmiiksi miinuksen puolella, eikä rahaa tietenkään tule mistään lisää, kun lomailen. Mutta kukapa sitä pelkkien lomarahojen takia kasistaneljään-työhön hinkuisi. :)

Joku voisi näin heinäkuun puolivälissä väittää, että kesäkin on jo puolivälissä. No ehkä kalenterin mukaan, mutta älkäämme murhettuko - voi veikkoset, nimittäin, mitä kaikkea kivaa onkaan luvassa vielä tässä kuussa! Huomenna saan pian Jenkkeihin muuttavan Monsterin tänne kesävisiitille, ensi viikolla pääsen leffateatteriin diggailemaan Brucea, Tukholmaan isin kanssa ja viikonloppuna Helsinkiin nauttimaan annoksen Musea livenä. Valoisassa kesäillassa tunnelma on tietysti vähän erilainen kuin viimeksi joulukuussa Hartwall-areenalla koettu hurmio efektivyöryn alla, mutta kyllä mä vähän ajattelin hurmioitua nyttekki. Tai aika paljon.

Kuun lopussa koittaa taas paluu tasaisempaan työarkeen, siihen kivaan. Ja kesä se vain jatkuu. :)

1 kommentti:

  1. Ehdottomasti freelanceriudessa on puolensa. En mäkään voisi muuten viettää koko heinäkuuta Suomessa, jos työt ei kulkisi mukana osan aikaa. Ja lisäksi vielä saan asua lomailevan kollegan kämpässä :) Kääntäjät on kyllä parasta porukkaa. Ihanaa loppukesää meille!

    VastaaPoista

Sano sää kans!