21. marraskuuta 2011

Ballet slippers

Huolestuttavaa.


Olen alkanut kaivata balettitunneille.


Balettitunneille, jotka on aina yhtä itkua ja hammastenkiristystä, ja pohjekramppia, ja norsua posliinikaupassa.


En osaa ihan vielä sanoa, olenko tulossa hulluksi vai onko asenteeni balettia kohtaan tosiaan muuttunut... sen näkee sitten, kun joskus parannuttuani pääsen taas roikkumaan tankoon. Älkää käsittäkö väärin: olen aina rakastanut balettia (no paitsi silloin esiteini-ikäisenä kun lopetin sen, koska kuoro oli helpompi harrastus), ja se on ihan ehdottoman tärkeä tekniikkapohja jokaiselle tanssijalle.


Ei sillä, että baletista saisi automaattisesti täydellisen aukikierron ja jalka heilahtaisi korvaan hups vaan - päinvastoin, sehän siinä onkin niin pirun turhauttavaa, että edistys tapahtuu millimetrin sadasosissa. Mutta jos ei ole ikinä treenannut balettia, sen usein huomaa muissakin tanssilajeissa ekana siinä, ettei hiffaa omia linjauksiaan.


Tossa yks päivä, kun balettikuume yltyi pahimmilleen, otin ensiavuksi hempeän Essie-putelin.


Pari kerrosta Ballet Slippers -lakkaa, niin voi laittaa sormet tanssimaan pöydällä itse improvisoitua vaaleanpunaisen joutsenen variaatiota.

4 kommenttia:

 1. Joo. Kiva.

  Nyt mä myös aloin kaivata balettitunteja.

  Oli pakko kaivaa vanhat kärkitossut esiin ja fiilistellä niitä. Niitä kulumia, niitä itseommeltuja nauhoja jotka ovat jo vähän rispaantuneet, sitä painaumaa joka jäi siitä kun heitin toisen tossun seinään turhautuneisuuttani. Tuli melkeen itku. Paa. :(

  Paska selkä paska polvi paska paska paska.

  VastaaPoista
 2. joo. muakin on tanssituttanut ihan hirveästi. mulla ei vaan jalkaterän murtuneet nivelet anna pahemmin periksi oikein baletille tai jazzillekaan. mutta jos edes jotain saisi tanssia. jos keksisin partnerin, haluaisin päästä parketille kilpatanssahtelemaan.

  siis sitten joskus kun mun selässä alkaa luut pysyä omilla paikoillaan.

  VastaaPoista
 3. Kivoja kuvia! Ihanat tossukat ja kynsilakka. :)

  VastaaPoista
 4. Jenni & hanska - huokaus, halaus ja päänsisäinen triplapiruetti. <3

  Furiahz - kiitos! :) Noi Essiet ei ole mulle mitenkään ihan parhaita, koska en oo kovin hyvä noissa lakkaushommissa... Pitääkin lähteä tutkimaan OPI-hyllyjä, josko siellä olis jokin kiva hempeä sävy tarjolla.

  VastaaPoista

Sano sää kans!