14. syyskuuta 2011

Tea for one

Ainakin tämän freelancerin mielestä melkeinpä parhaita aamuja ovat nämä tällaiset, kun tavallinen työssäkäyvä kansa joutuu lähtemään ulos harmaan sateen ja tuulen armoille, mutta itse saa jäädä katselemaan hurrikaani Katian jälkimaininkeja turvallisesti sisätiloihin. Villasukat jalassa on lämmin tepsutella työpisteen ääreltä keittiöön keittämään aamuteetä, ottaa kaapista iso punainen muki ja kaivaa Lauran taannoin lahjaksi askartelemasta sydämellisestä puulaatikosta esiin pussi Duussin virallista syksyteetä: omenaa, kanelia ja rusinaa. Sekaan lusikallinen hunajaa ja loraus kevytmaitoa.
Vaikka täytyyhän munkin sentään uskaltaa tänään laittaa nokka hetkeksi ovesta ulos; kaupasta pitää hakea kanttarellipiirakka-ainekset, ja illalla käväisen fysioterapeutin hoidettavana. Aamut ovat muuten valjenneet nyt viimeisen viikon ajan kovasti parempina, kun McKenzie-terapeutti löysi mulle asennon, jossa olen pystynyt nukkumaan lähes kokonaisia öitä. Jos ei ole koskaan kärsinyt hereillä pitävistä säryistä tai muuten unettomuudesta, on mahdoton kuvitella, miten raskasta on, kun ei pysty nukkumaan - en itsekään tiennyt ennen tätä välilevynpullistumaa. Monta viikkoa kesän mittaan meni niin, että nukuin yöt pisimmillään puolentoista tunnin pätkissä, eikä uni tahtonut enää tulla kun kipuun kerran heräsi. Nyt koisaan onnellisena kolme tyynyä vatsani alla: se, että naama alaspäin vietetyn yön jälkeen turvonneiden pussien reunustamia silmiä joutuu availemaan aamulla hetken jos toisenkin, on pieni hinta siitä, että nukun.

Nyt lisää teetä. Keitähän sinäkin kupillinen sadepäivän iloksi. :)

3 kommenttia:

  1. Pakko sanoa, että tuo kyseinen Twiningsin tee on aivan ihanaa. Pitääkin keittää kupillinen. ;)

    VastaaPoista
  2. käskystä! teetä tulemaan, multa puuttuukin vielä virallinen syksytee valikoimasta. ehkä pitää mennä tallille kaupan kautta :)

    VastaaPoista
  3. Käytetty teepussi on kylmänä myös oiva silmäpussien poistaja. Ja onhan sen pakko olla myös jotenkin terveellinen

    VastaaPoista

Sano sää kans!