12. syyskuuta 2011

And the innocent are getting over being old tonight

Ssshh! Paljastan teille nyt salaisen reseptin täydelliseen sunnuntai-iltaan.

Otetaan alle parin tunnin aamupäivätreenit Burlesque-henkeen upeiden tanssikisumisujen kanssa - niin paljon kuin tämä selkävammainen hinkuaisi itsekin lavalle, on silti ihanaa saada olla mukana meiningeissä edes treenauttajan roolissa - ja reilun puolen tunnin uimapöräys Samppalinnan ulkoaltaassa. Ja sitten...Aperitiivihetki isin luona. Itse graavattua lohta, pannulla rapeiksi pyöräytettyjä pikku leipäsiä, lasiin drinkki valkoviinistä ja grapasta. Ja sitten...

Perinteiset kolmen tunnin synttärisyömingit Trattoria Romanassa! Alkuun bruschettaa ja salaattia, paitsi hepulle tietysti jättimäinen antipasto misto. Omalle pääruokalautaselleni valitsin (jos blogiin saisi liitettyä ääniraidan, kuulisitte tässä taustalla onnellista huokailua ja maiskutusta) pinaattiravioleja tryffelikermakastikkeessa. Huh! En tajua miten mitään niin hyvää voi olla olemassa! Juhlan kunniaksi tilattiin äitin kanssa vielä jälkkäri-zabaionetkin: jos ruokalistan kuvauksessa sanotaan sokeria kahdelle, miten sellaista vastustat?

Äiti muisteli, että synttärisyöminkiperinne alkoi syyskuussa 1982, siis juhlallisena yksivuotispäivänäni, Trattoria Romanan omistajan Ricon silloisessa ravintolassa Bassissa - samassa kauniissa holvikellarissa voi muuten edelleen syödä hyvin, siinä Aurasillan kupeessa nimittäin majailee nykyään toinen suosikkirafla Blanko. Romana taitaa olla Ricon Turun-ravintoloista järjestyksessään kolmas, ja meidän perhe on muutamaa hassua poikkeusvuotta lukuun ottamatta käynyt juhlistamassa mun synttäriä aina italialaisen ruoan äärellä. Non si mangia per vivere ma si vive per mangiare!


Juhlan ja viinilasillistenkarahvien jälkeen heräämisen bouquet oli tänä aamuna aavistuksen maanantainen - mutta sitäkin paremmalta maistui ananasmehu ja ajatus siitä, että kahden viikon päästä sunnuntaina saan nauttia trattoriaillalliseni Turun Hämeenkadun sijaan Rooman Trasteveressa. :)

4 kommenttia:

 1. Rooma - check!

  Ja nyt mäkin haluan ehdottomasti käydä tuolla Trasteveressa! =)

  VastaaPoista
 2. Voi jestas.. :) Sinua on kyllä hemmoteltu. Ah, vesi nousee kielelle kaikkia noita herkkuja katsellessa. :(

  Tuo Zabaione on oikeasti TÖRKEÄN hyvää.. kun joskus saa kakkua, jossa on kiinteäksi vatkattu z-täyte, niin tietää olevansa paratiisissa.. Jälkkärinäkin, pelkästään, se varmaan räjäyttää tajunnan.

  T: Krista

  VastaaPoista
 3. Vielä yksi juttu: voitko sanoa missä suhteissa tuohon drinksuun tulee valkkaria ja grappaa?? Kuulostaa tosi hyvältä. Olisi kiva kokeilla jotain sellaista. ½ ja ½?

  T: Krista

  VastaaPoista
 4. Jenni - no mitäs jos sovittais treffit ens viikolle juurikin Trastevereen! :)

  Krista - italialainen ruoka on kyllä taivaallisen hyvää! Siis tuommoisessa oikeassa italialaisessa raflassa, Kotipizzoista sun muista on turha puhua samana päivänä. ;) Zabaionekakku alkoi kiinnostaa just nyt!

  Tarkistin aperitiivin suhteet isiltä: 12 cl kuivaa (tietysti italialaista) valkkaria + 2 teelusikallista grappaa + maun mukaan pari tippaa sitruunamehua. Hyvvää o!

  VastaaPoista

Sano sää kans!