9. helmikuuta 2014

Viikon herkut

Voisin kirjoittaa jokseenkin pitkän tarinan siitä, millaisia tunteita viikon todellinen jymyherkku eli se, että Benedict Cumberbatch oli viikonloppuna Suomessa, mussa herätti (siis BENEDICT CUMBERBATCH voi elämä, ja kun juteltiin aiheesta hepun kanssa niin miten typerryttävän pölhöltä tuntui että voi niinku puhua Benedict Cumberbatchista jonain tommosena tyyppinä joka käy Helsingissä lauantaiaamupäivällä noin vaan kahvilassa, ja kun epäuskoisena katsoin sitä Johan & Nyströmin postaamaa kuvaa ja sitten nuhaisena satuin puhaltamaan hiukan ilmaa ulos niin heppu melkein suuttui että jumaliste nyt se vaimo lähettelee lentosuukkoja jollekin kuvalle) mutta varsinainen tarkoitus oli kyllä hehkuttaa tällä viikolla nauttimiani ruoka- ja juomakulttuuriin liittyviä herkkuja. Koska herkkuja, kuulkaa, pitää ihmisen nauttiman. :)


Maanantaina oltiin hepun kanssa Alkon Etikettiklubin valkoviinikurssilla. Pruuvattavana oli 11 kuivanpuoleista valkkaria eri puolilta maailmaa, ja kolmetuntisen illan aikana saatiin maistiaisten lisäksi aimo annos tietoa ja inspiraatiota (ja matkakuumetta!). Ovat kyllä oikein mainioita iltamia nuo - tämä oli nyt meidän toinen kurssikerta, mutta seuraavakin sessio on jo varattuna.

Kurssilta tarttui mieleen toki myös muutama hyvänoloinen viini, ja eilen sitten käytiinkin nappaamassa Alkosta pullollinen espanjalaista La liebre y la tortugaa lauantaiaterialle oluella valellun ankankoiven ja uunijuuresten seuraksi. Mmmmmmmm.


Keskiviikkona tarjosin runebergintortun ystävälle, joka toimii tänä vuonna assarinani kisajoukkueiden kanssa. Tarkoitus oli törmätä vain pikaisesti treenisalin avaimen vaihdon merkeissä, joten idea herkkuhetkeen tuli niin spontaanisti, ettei siinä ollut ihmeemmin aikaa puntaroida vaihtoehtoja. Tie vei Aschanille, jonka torttu olikin oikke pal hyvä!


Perjantaina juotiin isin kanssa teet Café Voltairessa. Mehän käydään siis kerran viikossa iltapäiväteellä (useimmiten Café Artissa) ja yleensä tilataan vain teetä, mutta nyt nälkä hiukan kurnahteli ja olin menossa suoraan treffeiltä joogaan, joten tilasin paratiisi-senchan kylkeen croque monsieurin. Voltairea täytyykin hehkutella vielä joku kerta ihan erikseen - kahvilaa pitää isäni vanha ystävä Jean-Pierre, jonka kanssa on huippua päästä silloin tällöin puhumaan vähän ranskaa!

Ja oikealla viikon herkkujen kruunaaja, tämän iltapäivän jälkiruokajuoma, vaniljainen chai latte luomumaitoon keitettynä. Kuin painaisi päänsä Bened pehmoiseen tyynyyn ja keinahtelisi pilvien päällä näkemään suloisia unia Bened hattaroista ja yksisarvisista. :)

3 kommenttia:

 1. Saisko tämmösen viikon herkut -postauksen joka viikko? Voisin kopsata idean :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hii, ei huono idea! Tosin hankalampi toteuttaa tällaisella viikolla, kun on vaan luuhannut kotona sairastelemassa... Mutta vois kai tästä jonkinlaisen rutiinin ja rituaalin tehdäkin, miksei.

   Ja sinä armain hifistelijä, kopsaa idea ihmeessä! :)

   Poista

Sano sää kans!