15. helmikuuta 2014

Vi har ju Åbo

...och här i Åbo har vi en fantastisk ny kakkukahvila!


Muistan, miten joskus yläaste- ja lukioaikoina olin vakaasti sitä mieltä, että viikonlopun paras hetki on lauantaina siinä yhden-kahden maissa päivällä. Viikonloppu on jo kivasti käynnissä, mutta maanantaihin ja kouluunpaluuseen on vielä aikaa, ulkona on valoisaa ja tässähän vois tehdä ihan mitä huvittaa.

Tänään käytin juuri tuon lauantaihetken harvinaisen hyvällä tavalla: piipahdin ystävän kanssa Gaggui-kahvilassa, joka avasi ovensa Humalistonkadulla viikko sitten. Etukäteishypetys oli ollut melkoisen kovaa, mutta hoh, paikkahan lunasti odotukset ihan kevyesti. Pienehköön kakkukahvilaan on saatu loihdittua tosi mukava ja konstailematon, mutta samalla tyylikäs tunnelma.

Ja kui sattuski, kahvilan seinällä napotti yksi tuoreista sisustusunelmistani: BEdesignin huikea Deer Shelf -hylly. Hintaa vajaat kolme tonnia, joten unelmointi jatkukoon. Hyllynäärihuokailua on harrastettu aiemmin Sisustuksen Koodissa ja Elementissä, ja nyt haaveilu onnistuu siis myös kakkuherkkujen parissa. :)Tarjolla oli tänään neljää eri kakkua ja kahta sorttia voileipää. Itse halusin tällä ensimmäisellä visiitilläni nimenomaan gaggua, joten valitsin kauniin herkkupalan nimeltä Vähä liia tuhti. Eikä ollut yhtää liia tuhti, vaan just sopiva! Appelsiini-lime-passionhedelmä-juustokakku suklaakakkupohjalla, ja kylkeen kannullinen inkiväärisenchaa. Taivas.


Kyl tääl Turus van kelppa. Tul sääki tän. :)

7 kommenttia:

 1. No nyt!
  Näyttääpä valloittavalle, nom!

  VastaaPoista
 2. No eikö! Kerrassaan kiva paikka - ja kaikki turun murteella. :)

  Tupa oli tuolloin lauantaipäivällä aikaslailla täynnä, ja kakut pääsivätkin loppumaan jo ennen sulkemisaikaa. Uskoisin, että sana kiirii Turusta pian muuallekin, Gaggui kun sijaitsee näppärästi rautatieaseman lähellä, siinä matkalla kohti keskustaa.

  VastaaPoista
 3. En kestä kun himoan tuota peurahyllyä niin pahasti. Metallinen oli tullut verkkosaitille, hyvännäköinen sekin, mutta hintaa ei vielä ollut. Laitoin kyselyä. Miten sitä voikin olla näin pahasi koukussa huonekaluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No PEURAHYLLY!

   Mä en voi silti olla ajattelematta, että se metallinen olis vain korvike tuolle aidolle asialle... :) Mutta kyllä sekin sinne teidän seinälle varppina sopisi!

   Poista
 4. oh my! lähdin oitis junalippuja ostamaan. turku <3

  VastaaPoista

Sano sää kans!