26. heinäkuuta 2013

Kolme vinkkiä Tukholmaan

Ensimmäinen vinkki. Kun saavut aamulla Viking Linella satamaan ja lähdet tallustelemaan Söderlmalmin hiljaisia katuja kohti Medistä, poikkea Katariinan kirkon pihan hautausmaalle moikkaamaan jäniksiä. Siellä on aina jäniksiä. Me nähtiin toissa-aamuna isin kanssa kaksi, jotka oli aamupalalla. Sitten meillekin tuli nälkä ja mentiin aamupalalle Scandic Malmeniin.


Toinen vinkki. Käy hakemassa lounassalaatti Östermalmin kauppahallin Tysta Marista ja istahda aurinkoisena päivänä ulos syömään. En ole saanut missään yhtä hyvää tuollaista itse kasattavaa salaattia! Siis aivan järjettömän hyvää! Omaan purkkiini (joka ei muuten ollut ihan pieni) valitsin vihersalaattia, kvinoaa, parmankinkkua, avokadoa, mozzarellaa, artisokansydämiä ja balsamiviinietikkakastikkeen. Terveellistä ja sanoinko jo että ihan ylihyvää!


Kolmas vinkki. Kun lounassalaatti on sulateltu, suuntaa illalliselle ravintola Kvarneniin Tjärhovsgatanille. Perinteistä ruotsalaista husmanskostia ja jääkylmiä snapseja komeassa yli satavuotisessa ravintolamiljöössä. Eikä ruoan päälle tarvitse jaksaa käppäillä kuin vartin verran, niin onkin jo taas siellä Viking Linen terminaalissa valmiina kotimatkalle.


Ai onks matkustamisessa muka muitakin tärkeitä aspekteja kuin syöminen? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sano sää kans!