9. kesäkuuta 2013

DIY: karkkituutit

Meidän häät kaksi viikkoa sitten oli monella tapaa ei-niin-perinteiset. Ei menty naimisiin kirkossa vaan meidät siviilivihittiin juhlapaikan pihalla, isi ei saattanut mua "alttarille" vaan käveltiin vihittäviksi hepun kanssa käsikynkkää vieraiden läpi jousitrion soittaessa taustalla, ei leikitty perinteisiä leikkejä, morsianta ei ryöstetty eikä sulhasta eikä anoppejakaan - sitä itse asiassa kyllä hiukan etukäteen odotin, mutta eihän siinä olis mitään ryöstöjä edes ehtinyt kun piti tanssia koko ilta!

Yksi asia oli kuitenkin sen verran vakava, että perinteistä pidettiin tiukasti kiinni: hääkarkit oli oltava. :D


En enää muista, mistä kekkasin, että haluan tarjota häävieraille karkit tavanomaisempien rasioiden tai pussukoiden sijaan tuuteista. Jossain vaiheessa ehdin jo hiukan katua keksintöäni; tuutit on varsin helppoja askarrella, mutta kun niitä tekee yli 90, kyllähän siihen hetken saa vierähtämään.

Tuuttien tekeminen ei siis vaadi muuta kuin hitusen hermoja ja sorminäppäryyttä. Ja seuraavat tarvikkeet:

  • neliönmallisia skräppipapereita/-kartonkeja (n. 30 cm x 30 cm)
  • nitoja ja tavallisia niittejä
  • haaraniittejä ja neula

Skräppipaperiarkki leikataan neljäksi samankokoiseksi neliöksi - yhdestä arkista tulee siis neljä tuuttia. Mitä kivemmat paperit, sitä kivemmat tuutit tietysti. Itse käytin erilaisia pallo- ja raitapapereita samasta vaaleansinertävästä sävymaailmasta.

Ohje on erittäin yksinkertainen: käännä paperineliö edessäsi "salmiakin" muotoon ja kiepauta laidat ristiin niin, että toinen tulee alle ja toinen jää päälle. Voilà, tuutti. Yritin ensalkuun liimata tuutit kiinni kaksipuolisella teipillä, mutta paperi on sen verran paksua, että tuutit eivät tahtoneet pysyä kiinni. Päädyin lopulta niittaamaan tuutin alaosan tavallisella nitojalla, ja tuutin kyljen kiinnitin sinisävyisellä haaraniitillä (tee ensin paperien läpi neulalla pieni reikä, johon tuikkaat haaraniitin).


Ja mitäkö karkkeja tuuteissa oli? No tietysti niitä (myös häihin sopivalta symboliarvoltaan) kaikkein parhaita. Alku. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sano sää kans!