30. toukokuuta 2013

Tunteita ja tuoksuja

Päätin jo kauan ennen häitä, että haluan juhlapäiväkseni uuden tuoksun; sellaisen, joka vielä kenties vuosia myöhemminkin muistuttaisi tärkeistä, onnentäyteisistä hetkistä. Haaveissa oli jokin naisellinen (ei tyttömäinen, koska vaimohan ei ole enää sillai tyttö), keväinen, kaunis tuoksu, ei liian vahva eikä makea, vaan mieluummin raikkaan kukkainen.

Inspistä ja ideoita etsiskellessäni selailin vastaan tulleita parfyymiblogeja täydellisen hämmennyksen vallassa: asialle vihkiytyneet harrastajat siellä luettelivat pitkien listojen verran kaiken maailman hienouksia, joita itse en osaisi erottaa tutuistakaan tuoksuista. No, nuuhkimallahan se oma tuoksu tietysti löytyy eikä nettiarvosteluja lukemalla, ja niinpä parin häitä edeltävän viikon aikana kävin joka päivä joko Stockalla tai Wikkellä tujauttamassa jotakin sopivaan kastiin osuvaa (tai nimeltään osuvaa - testiin pääsivät esimerkiksi Oscar de la Rentan Something Blue ja Live in Love sekä Lanvinin Marry Me) tuoksua ranteisiini ja haistelin sitten päivän mittaan, kelpuuttaisinko tuoksun osaksi juhlapäivää. Pyysin myös jelppiä kolmelta eri myyjättäreltä, joista viimeinen sitten johdatti mut sen oikean luo.


Elie Saab: Le Parfum EdT - ja näin siitä kerrotaan:

Mandarin blossom reveals soft yet vibrant freshness.

The middle note opens into a feminine and delicate bouquet of white flowers, where orange blossom mingles with gardenia.

The base note unfolds into a vetiver and honey rose accord to define the composition with an enveloping trail.

Nohuhhuh. Mää arvioin selvemmin sanoin: hurmaavan ihana! :) Mutta sikäli aika kevyt, ettei kestä iholla kovin montaa tuntia. Hääpäivän mittaan muistin lisäillä tuoksua sentään pariin otteeseen - ja toki sinä tärkeimpänä hetkenä, ennen vihkimistä.


Näen jo itseni häämatkallakin liehumassa hyväntuoksuisena. Kun Gardajärven ranta kietoutuu iltahämyyn, minä kietoudun Elie Saabiin ja hepun kaulaan. :)

1 kommentti:

  1. Ilmankos morsiamen tanssihikikin tuoksui niin hyvältä! Parin viime päivän aikana on tv-elokuvissa (Parfyymi ja Chanel&Stravinsky) nostettu esiin Grassen merkitys maailman hajuvesikaupunkina. Noista leffoista voi olla montaa mieltä, samoin kuin siitä, kannattaako häämatkalla Venetsiassa mennä San Michelin hautausmaasaarelle vain siksi, että siellä lepäävät Stravinskyn, Djagilevin ja runoilija Brodskyn jäännökset. t. hölmö äidisi

    VastaaPoista

Sano sää kans!