28. maaliskuuta 2013

Torstain tanssit

Kahden viikon takaiset performing arts -SM-karsinnat Helsingin Kultsalla kuvattiin järjestäjän toimesta, ja nyt videot ovat netissä julkisesti ihasteltavissa.

Joten täten julkisesti ihasteltakoon! Tässä se ny on, mun ja mun tyttöjen aikaansaannos tämänvuotisiin kisoihin.

DSF Kaie: "Hold". Koreografi: mää. Work in progress. :)Kuten todettu, tytöt eivät olisi voineet enää paljon paremmin tanssia koreografiaa tällaisenaan. Nyt odottelen tanssiliitosta vastausta siihen, paljonko biisiä saa muuttaa ennen varsinaisia SM-kisoja; ajatuksena on lisätä hiukan näyttävyys- ja vaikeusastetta niin, ettei kuitenkaan tarvitse uhrata fiilistä kilpailumentaliteetin alttarille. Itse olen siis jo nyt aika tyytyväinen koreografiaani - no herranjestas, aina välillä joudun nipistämään itseäni, että tuolla tanssii seitsemän mahtavaa mimmiä kolme minuuttia niinku mun liikettä ja mun ideaa ja täähän on vasta toinen mun koreografia ja tästä tuli jo näin hyvä et jee!

Mutta jee miten hyvä onkaan toinen meidän tanssikoulun aikuisten pienryhmä, joka siis lähtee varsinaisiin SM-kisoihin ensimmäisen karsinnan voittajana! Ja aivan ansaitusti. Kuinka ihanaa onkaan saada ylpeänä kannustaa samassa kisassa rakkaita ystäviä ja kavereita, jotka tanssii näin mielettömän hienosti! Tässä muuten huomaa sen, miten peruuttamattomasti olen jo päässyt luisumaan lavalta kulisseihin: tätä vetoa katsellessa en mieti että osaisinpa tanssia noin hyvin, vaan että osaisinpa tehdä noin hienon koreografian. :)

Tässä siis DSF Rush Hour: "Next Stop". Woooooop!Tykkäsin meidän sarjassa kovasti myös hopealle tanssineista oman elämänsä soturinaisista ja sarjan kuudenneksi tulleesta oivaltavasta eukonkannosta. (Jos kiinnostaa, tässä ne kaksi muutakin finalistia: kolmonen ja vitonen.)

Myös junnusarjassa funkylaiset pärjäsivät hienosti: juniorit tanssivat 7. sijalle - eli harmittavasti yhden sijan päähän finaalipaikasta. Musta on erittäin jees, että junnuille tehdään junnuille sopivia biisejä, ei liian aikuista maailmantuskaa, vaan mieluummin pirteää meininkiä. Toki siinä on iso ero, onko junnu 12- vai 15-vuotias, mutta näille typyille tää reipas koreografia oli ihan omiaan. :)SM-kisapaikan lunastaneista junnupienryhmistä jäi erityisesti mieleen teknisesti hullun taitava ja tunnelmaltaan hulvaton akunlataustanssi (ehkä vähän enemmän ois voinut olla tytöillä vaatetta päällä?) ja aivan toisenlaiset, tyylikkäät ja vaivattomasti tanssivat pikku naiset.

Kisalavalla siis nähdään teemoja ja tunteita todella laidasta laitaan - ei käy tuomareiden hommaa kateeksi, kun joutuvat laittamaan keskenään niin erilaisia teoksia mahdollisimman oikeudenmukaiseen järjestykseen. Makuasiat tulevat jossain vaiheessa joka tapauksessa vastaan. Vuosien varrella on toki ollut joitain sellaisiakin esityksiä, joka ovat saaneet esimerkiksi puhtaan ykkösrivin, mutta usein siitä alaspäin mielipiteet alkavatkin sitten hajota.

Mut hei äh, se niistä sijoituksista. Tärkeintä on osallistuminen ja se, että lavalla tekee onnistuneen suorituksen. Kun oman vedon jälkeen ei tarvitse harmitella teknisiä virheitä tai muita mokia, silloin kyse on nimenomaan makuasioista, ja niistähän on turha kiistellä. :)

1 kommentti:

  1. Sietääkin olla ylpeä: taitavia nuo sun tytöt ja hyvin harjoitettu! Katoin noita muitakin videoita ja jotenkin nuo herttaisen vakavat pikkunaiset oli minusta aika ihania.

    VastaaPoista

Sano sää kans!