6. lokakuuta 2012

X Factor UK 2012: finalistit esittelyssä

Kuomat, olen huolissani itsestäni. Alkusyksy on muka ollut niin kiireinen, etten ole lainkaan ehtinyt seurata X Factor UK:ta reaaliajassa! Ja tänään siellä käynnistetään jo liveshowt! Johan se on siis korkea aika esitellä blogissakin koelaulujen kuumimmat Gary-giffit


tai siis Brittilän parhaimmisto. :)

Suomen televisiossa tuota herkkua ei tietenkään nähdä, kun ovat valinneet ruutuun samaan aikaan pyörivän X Factor USA:n. Hätä ei onneksi ole tämän näköinen näin intternetin aikakaudella, kun Thatterit ja muut kiinnostuneet voivat seurata tapahtumia livestreamien kautta lähes samaan tapaan kuin telkkarista katsois. Moderni teknologia, what's not to love.

Itseäni kiinnostaa tänä vuonna luonnollisesti eniten Captain Barlow'n luotsaama kategoria over 28's. On muuten äänijänteitä tällä porukalla! Garyn kolme finalistia ovat keijumuskaria pitävä nelikymppinen perheenäiti Melanie Masson, uutta elämää avioeron jälkeen aloitteleva kantrihtava Carolynne Poole ja vähintäänkin hurmaava nokikolari Kye Sones. Aikuisten sarjassa on aiempina vuosina ollut välillä jopa lievää tsoukin makua, mutta nämä tyypit ovat ihan oikeasti superhyviä laulajia, joille ikä on vain kokemusta kasvattanut plussa.Viime vuonna herttaisen (ja tuhottoman taitavan!) Little Mix -nelikon voittoon johdattanut Tulisa Contostavlos valmentaa tällä kertaa tyttöjen kategoriaa. Tulisan tallista löytyvät maailman söpöimmän pikkutytön äiti Jade Ellis, vasta 16-vuotias ihan huikee Ella Henderson ja hilpeällä omatekoisella krapulabiisillään koelauluissa ilahduttanut Lucy Spraggan. Voittajamatskua tässäkin porukassa, ei käy kieltäminen.

Uutena tuomarina Jenkkilän puolelta singahtanut pussikissa Nicole Scherzinger sai vastuulleen pojat. James Arthur vetäisi koelauluissa ehkä hiukan sisäänpäin kääntyneen mutta yhtä kaikki toimivan kitaraversion Tulisan hittibiisistä, Rylan Clark ei aivan vakuuttanut mua koelauluissa (ja se videokin oli jostain syystä poistettu?) mutta viimeisessä karsintavaiheessa Nicolen ja Ne-Yon edessä meni jo paremmin... Ja sitten on vielä harvinaisen ujo mutta harvinaisen taitava Jahmene Douglas, jonka kohdalla mulla ei sanat ees riitä. Kuunnelkaa itse. :)

Neljättä kategoriaa eli ryhmiä valmentaa Louis Walsh, jonka suojissa kisaavat koelauluissa nimellä GMD3 tyttöjä kiljututtanut mutta myöhemmin nimeä vaihtanut District3, alun perin kolmihenkinen mutta tuomarien käskystä duoksi typistetty MK1 ja päin vastoin triosta nelikoksi kasvatettu poitsupoppoo Union J. Pieniä uudelleenjärjestelyjä siis ryhmäsarjassa, taas kerran.

Kahdentoista jo valitun finalistin lisäksi tänään ratkeaa, kuka tuomarien omista kategorioistaan valitsemista villeistä korteista pääsee yleisön äänestämänä mukaan liveihin. Aikuisten sarjassa finaalipaikkaa tavoittelee itkuherkkä Christopher Maloney, tytöistä vahvaääninen Amy Mottram, pojista Erik Hasslen oloinen ja kuuloinen Adam Burridge ja bändeistä parikymppisten poikien Times Red. Melkein toivon, että britit äänestävät jatkoon Adamin!

Koelauluihin toki mahtui hulvaton läjä niitä heikompiakin yrityksiä - mutta palataan niihin joskus myöhemmin, tämä ilta on finalistien. Jos jaksoitte availla linkkejä, löytyikö joukosta suosikkeja? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sano sää kans!