1. lokakuuta 2012

Oh, cluster of beards

Miljoonasateen Heikki Salo sen sanoi: lokakuu on repaleinen.

Ja toisaalta sen sanoi myös Vihervaaran Anna: I'm so glad I live in a world where there are Octobers. It would be terrible if we just skipped from September to November, wouldn't it? Look at these maple branches. Don't they give you a thrill - several thrills? I'm going to decorate my room with them.


(Kalenteri ei ole vielä löytänyt paikkaansa uuden kodin työhuoneen seinältä, joten nappasin kuvan sen löhöillessä lempinojatuolissani tässä työpöydän vieressä.)

Kun aloin äsken miettiä, mitäs kaikkea lokakuu oikein tuokaan tullessaan, mieli oli yllättäen aika tyhjä. Yleensä jo kuun alussa on aina ollut jokin juttu tai juhla kiikarissa, mutta nyt tulevat 31 päivää näyttävät kalenterin mukaan aika leppoisilta, arkisilta, säntäilemättömiltä. Vaikka tuohan kuulostaa niin hyvältä, että sellaisena saa lokakuu mun puolesta vierähtääkin.

Hahahaa hyvinpä yritin huijata - onhan tossa heti ens viikolla kinkeriä tiedossa! Lupauduin keväällä ottamaan järjestelyvastuun seuraavasta ala- ja yläasteen luokkakokouksesta, johon kutsuttiin mukaan myös rinnakkaisluokkalaiset, koska kuljettiin musiikkiluokkina koulutietä tiiviisti yhdessä heidän kanssaan. Hiukan on systeemit vielä vaiheessa, mutta näillä näkymin päästään viettämään hauska, laulavainen ja maistuvainen ilta noin 25 entisen koulukaverin porukalla. Vain pienen osan kanssa olen edelleen aktiivisesti tekemisissä, joten on kyllä ihan hurjan nastaa nähdä monia tyyppejä vuosien jälkeen.

Lokakuu tuo mukanaan myös kivan (ja tässä ympärille laskeutuvassa pimeydessä varsin tarpeellisen) kulttuuriannoksen. Heti tällä viikolla lähdetään torstaina tanssityttöjen kanssa Helsinkiin katsomaan Dance-liveä ja kannustamaan Katrinia jo toista viikkoa putkeen, perjantaille on liput kaupunginteatterissa vierailevaan nykytanssiteokseen Ihana ja hieno, ja ensi tiistaina pääsen hippeilemään ÅST:n Hair-musikaalin omaistenkenraaliin. Kaikki esitykset ovat lisäksi inspiraatiotilanteita omaa ryhmäkoreografiaani varten - mitä enemmän ehdin (budjetin sietorajoissa...) käydä katsomassa tanssia ja muuta esittävää taidetta, sitä enemmän omat ajatukset aukeavat ja saan luomistyöhön vauhtia.

Tämän kuun aikana olisi kiva myös saada uusi koti sellaiseen kuntoon, että tänne voisi vähitellen alkaa kutsua ystäviä iltoja istumaan. Ja pitää tuparit! :) Suurimmat linjat ovat näissä parissa viikossa jo asettuneet jotakuinkin kohdilleen ja koti on aivan asumiskelpoinen, mutta vielä puuttuu muutamia tarpeellisia huonekaluja, mattoja, verhoja, lamppuja, säilytyskoreja ja -bokseja, pyyhekoukkuja, sohvatyynyjä... Huomenna onkin edessä taas kerran auton lainaus ja reissu Ikeaan. Heppu inhoaa koko paikkaa ja siellä keskellä lattiaa makaavia huutavia muksuja, joten itse keräilen puh-mieltä jo valmiiksi tuota huomista koettelemusta silmällä pitäen. ;)

Lisäksi lokakuun kalenteriin on merkitty muutama fyssarikäynti, suht sopivasti töitä (tämän maan av-käännösalan tilanne heilahti muuten viime viikolla suoraan sanottuna aivan perseelleen, mutta tästä lisää joskus myöhemmin kun olen vähän rauhoittunut...) ja mahdollisimman paljon liikuntaa piristämään pimeän keskellä. Jospa sitä saisi lokakuun käännettyä sittenkin Vihervaaran Annan ajatusten suuntaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sano sää kans!