23. toukokuuta 2012

Run to the water and find me there

Se on nyt semmoinen juttu, että mun on pakko ottaa puheeksi yksi asia. Luvassa annos Duussilassa aika harvoin kuultua jupinaa, mutta aihe on mielestäni niin tärkeä, etten osaa olla puuttumatta siihen.

Nimittäin. Nyt kun kesäkuu kolkuttelee ovella ja hellekelit kannustavat vähentämään vaatetusta, blogit ja Facebook alkavat täyttyä bikiniesittelyistä ja jee nyt kyl meen ottaa hullut brunat -tyyppisistä hehkutuksista. Eihän mun sana paljon paina, mutta tämä yksi kolkytvuotias varsin vaaleahipiäinen täti haluaisi vain muistuttaa tähän väliin, että pidäthän huolta itsestäsi auringossa.

Tai siis oikeastaan: älä ollenkaan makaa auringossa niissä uusissa bikineissäsi. Ja jos on ihan pakko, niin läträä pintaan reippaat suojakertoimet. Ettei käy näin.

Don't get me wrong, olen itsekin aloittanut kesänvieton ja lämmöstä nauttimisen tuossa samaisessa kaksiosaisessa asussa - kesän kakkoskodissani, Samppalinnan maauimalassa. Kun kävin viime viikolla kaupungilla etsimässä päivitystä ulkouintikauden kamppeisiin, H&M:llä osui silmiin pari tosi nättiä settiä, mutta eipä niitä tarvinnut viedä edes sovituskoppiin asti, kun jo näin etteivät ne sovi siihen puuhaan, johon ne käsittääkseni kuitenkin on ensisijaisesti tarkoitettu. Eli uimiseen.

Jos bikinit ovat niin hentoiset, että niistä jo silmällä näkee, etteivät ne pysy paikoillaan kun ponnistaa altaan päästä ensimmäiset vauhdit, mitä voimme päätellä? Että ne on tehty auringonottoon. Enkä itse yhtään tykkää siitä ajatuksesta, että jokin vaate on suunniteltu vain rusketusmakoiluun. Koska ihosyöpä. Vastahan ruotsalainen syöpäjärjestö älähti siitä H&M:n bikinimallitytön Photoshop-ylirusketuksesta... ja ihan oikein, että teki niin.

(Eikä se Henkan tämän kesän malliston uikkarien väriläiskäkään taida nousta miksikään varsinaiseksi uimarien suosikiksi - taisin jo Facebookissa luvata, että jos näen yhdenkään keltaisen hihan kroolaavan Samppiksen altaassa, syön jäätelön. Vaikka... taidan toteuttaa uhkaukseni joka tapauksessa.)

Löysin sentään itsellenikin ihanat uudet korallinpinkahtavat biksut, mutta hain ne suosiolla urheilukaupasta. Jos kerran joku laitos (tässä tapauksessa Peak Performance) kykenee tekemään bikineitä, jotka sekä näyttävät hyvältä että pysyvät päällä altaassa matkaa kauhoessa, ei kai se voi olla ihan mahdotonta muillekaan? Ehkä hinta nousisi silloin vähän korkeammaksi kuin 5 euroa per pala, mutta hillitsisipä samalla nuorison kerskahamstrausta.

Noin. Olen puhunut. Aurinkoista uintikesää sit vaan! :)

8 kommenttia:

 1. Jupise vaan useamminkin, oli hyvä jupina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä jupisen lisää heti kun minä keksin aiheen josta minä voin jupista.

   :)

   Poista
 2. Minulla oli Kanarialla juuri tuollaiset bikinit, jotka olivat lähteä päältä uidessa. Todella kätevää... xD Tuli lotrattua aurinkorasvojen kanssa, mutta en yleensä pala helposti, enkä toisaalta myöskään rusketu. Koko muu porukka oli kauniisti ruskettunut ja minä olin edelleen aika vaalea. Raitoja kyllä näkyi, mutta heti kun seisoi jonkun muun vieressä niin kalpenin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän tuossa onkin, että kun ruskettuminen on niin suhteellista... jokaisella on erilainen iho, mutta jos vaikka kaveriporukassa kaikki muut sattuu olemaan herkästi ruskettuvia, tuleehan siinä itsellä aika albiino fiilis. Vaikkei siis vaaleudessa olekaan mitään vikaa. Jos on vaalea niin sit on! :)

   Poista
 3. Ensinnäkin: toi on ihana biisi :)
  Toiseksi ja niin edelleen, yhdyn aika moneen kommenttiisi! Tuo keltahihainen hirvitys on kyllä jotain niin uskomatonta. Onko se uimapuku, sukelluspuku, surffiasu? Mikä se on X)?! Minä en rusketuksesta perusta, ehkä siksi että en rusketu - ikinä! Palan heti, jos oon 10min auringossa ilman rasvoja. Hirvee riesa, mutta ainakin tulee pidettyä ihosta huolta. Ja juu, taidan itsekin suunnata sinne urheilukauppaan sporttisia biksuja metsästämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä yksi kaikkien aikojen voimabiiseistä! :)

   Jep, itse olen samanlainen nopea palaja. Vasta viime kesänä, kun oikeasti uin ulkona paljon, sain varmaan ekaa kertaa pintaan sellaisen terveen päivetyksen, kun altaassa aurinko tarttuu kevyesti pilvisempänäkin päivänä. Enkä todellakaan jää sinne aurinkoon makaamaan uimisen jälkeen - just viime sunnuntaina oli taas hupaisaa, kun maauimalan jono ulottui puoleen mäkeen ja lauteet pullisteli auringonottajia, mutta kuntouintiradoilla oli ihan väljää. En vaan tajua.

   Kauhulla kyllä ajattelen näin jälkeenpäin sitä, miten monta kertaa mäkin olen ehtinyt pienestä asti aina kesäisin palaa jostain kohtaa. :(

   Poista
 4. Hyvät jupinat ja ihan aiheesta! Tokihan sitä rusketusta on joskus tullut itsekin jahdattua, mutta kun ikää kertyy, pelko ihosyövästä kasvaa. Eikä kokovartalo aurinkoihottuma ja palaminen muutenkaan ole mikään nautinto :) Itse olen sitä mieltä, että päivettynyt iho on nätti, mutta näteimmillään silloin, kun väri on tullut pintaan turvallisesti suojakertoimilla ja esimerkiksi auringossa liikkuessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amen to that. Ulkona liikkuminen -> päivetys = hyvä, auringossa makaaminen -> rusketus = ei hyvä.

   Poista

Sano sää kans!