9. tammikuuta 2012

Merci d'avoir enchanté ma vie

Ostettiin eilen hepun kanssa matka.


Sellainen matka, joka vie meidät huhtikuussa pitkäksi viikonlopuksi Pariisiin.


Ammattini kannalta on suorastaan rikollinen vääryys, että olen käynyt Pariisissa viimeksi syksyllä 2005. Vaikka mun ei kääntäjänä tietenkään tarvitse puhua työkieliäni täydellisesti, olisi silti hyödyllistä ympäröidä itsensä vähän nykyistä säännöllisemmin vieraalla (tai siis tutulla) kielellä. Muutamakin päivä tekee jo inspiroivia ihmeitä, palauttaa mieleen unohtuneita asioita ja opettaa uusia.


Vaikka olinkin Pariisissa töissä kesän 2003, opin tuntemaan lähinnä vain elämän Disneylandissa. Nyt haluan lähteä katsomaan kaupunkia hepun kanssa puhtain silmin, ilman pakkonähdäainakintääjatää-listoja. Ei oo pakko mitään muuta kuin flaneerata käsi kädessä, vetää ainakin yhdet pain au chocolat -ähkyt ja kilistää viinilaseja muutaman kerran päivässä.

Mutta jos ruudun sillä puolella sattuu olemaan Pariisin-kävijöitä, otan silti riemuissani vastaan vinkkejä sympaattisimmista ja sykähdyttävimmistä kahviloista, ravintoloista, putiikeista, kaupunginosista, kaikesta! :)


[kuvat: weheartit]

3 kommenttia:

 1. Pariisi on ihana! Superhyvää falafelia sai kehutusta L'as du Fallafelista: http://www.tripadvisor.co.uk/Restaurant_Review-g187147-d718129-Reviews-L_As_du_Fallafel-Paris_Ile_de_France.html

  VastaaPoista
 2. Pariisi on kamala! Yökhyipthyi!

  Tämä on siis vain subjektiivinen mielipiteeni, eikä kenkään tarvitse sitä tietenkään kuunnella. Satun vain olemaan maailman kahdesta ihmisestä jotka vihaavat Pariisia se toinen.

  Vannon siis edelleen Lontoon ja Rooman nimeen - aina ja ikuisesti.

  Mut te ootte kyllä niin söpiksiä, että teille Pariisi sopii.

  Flaneeratkaa ainaski Latinalaiskortteleissa ja sit käykää Sacré Coeurilla. Viimeksi mainittu on ainakin hen-ke-ä-sal-paa-va.

  VastaaPoista

Sano sää kans!