7. heinäkuuta 2013

E saremo quel che tutti sognano, quell'amore che i cantanti cantano

Sopiiko, jos väsyttävän* mutta antoisan** Ruisrock-viikonlopun päätteeksi kuunnellaan vähän italialaista musaa? Che dite voi? :)

* Tässä iässä kaks päivää festaririekuntaa riittää, kolmas olis jo vähän liikaa.

** Pää kii! Karri Koira! Samuli Putro! Hurts! Jessie Ware! Ricky Tick Big Band & Julkinen Sana! CMX! Dizzee Rascal! Notkea Rotta! PMMP! Pertti Kurikan Nimipäivät! HIM! Kavereita ja hauskaa ja valkoviiniä ja aurinkoa ja pöllyävää hiekkaa ja tanssiaskeleita ja ohi lipuvia ruotsinlaivoja ja kyyneleitä virtaa vasta alakerrassa, mutta kyllä ne virtasivat sillä hetkellä ihan onnesta jo siellä Rantalavan tuntumassa.

Näin musiikin ystävänä musta on kiva aina ulkomaanreissuilla kuulostella, mitkä ovat sen hetken paikallisia hittibiisejä. Selvittäminen onnistuu yleensä helposti ihan parissa päivässä, kun hotellissa napsauttaa päälle telkkarin musakanavan ja pitää korvat auki kaupoissa ja muualla soivien radioiden äärellä. Häämatkalta Italiasta jäi soimaan päähän kolme alkukesän hittiä: Max Pezzalin kaunis (ja ah niin italialainen) balladi L'universo tranne noi, Neffan kepeä kesäralli Quando sorridi ja Gianna Nanninin rouheasti rokkaava Scegli me. Otahan mukava asento, laita luurit korville ja nauti hetki! :)Bonuksena vielä muutama oma suosikkini reissusoundtrackilta - ei kuitenkaan ihan tämän kesän tuoreimpia tuttavuuksia:

1. Helmikuisessa Sanremon laulukilpailussa kolmanneksi tullut Modà ja Se si potesse non morire.

2. Viime vuoden Sanremo-voittajan Emma Marronen vahvasti tulkitsema alkukevään hitti Amami.

3. Kun lentokentältä saarten puolelle kuljettanut vesibussi eli vaporetto kurvasi avarammilta vesiltä Cannaregion kanaaliin, veneen radiossa alkoi soida yksi lempparibiiseistäni, Mario Biondin vastustamattomasti svengaava This Is What You Are. Kuin tervetulotoivotuksena uskomattoman ihanaan kaupunkiin. :)

1 kommentti:

  1. Pezzalin balladi on iihana, ja upea Gianna Nannini on vieläkin täydessä iskussa, brava!

    VastaaPoista

Sano sää kans!