1. syyskuuta 2012

Sending a poetic, tender moment back to Earth

Syyskuu. Syyskuu. Se on väistämätöntä, niin kuin joka vuosi, syksyn tulo.

Mennyt kesä tuntui ehkä jotenkin vähemmän kesältä kuin kesät joinain vuosina ovat tuntuneet, mutta ehkä tämä syksy tuntuu sitäkin enemmän syksyltä, tuuliselta, hämärtyvältä, punaviiniseltä. Ainakin omassa elämässäni luvassa on yksi uusi alku, ja eivätkös ne sellaiset juuri kuulu syksyyn. :)


Nimittäin: tämänhetkisen tiedon mukaan me muutetaan kahden viikon päästä. Tänä viikonloppuna aloitetaan ensimmäiset pakkausvalmistelut, ja ensi viikolla valmistuu kylppäriremontti ja päästään asentamaan uuteen kotiin viimeiset tarpeelliset jalkalistat, liukuovikaapistot ja sähköt, ennen kuin kamppeet ja asukkaat voi kantaa sisään. Jännät on tunnelmat: yhtä aikaa odotan muuttoa innolla, ikävöin Martinmäen meininkiä ja tätä kolmen vuoden kotia jo etukäteen ja ihmettelen, että miten sitä sitten oikein muistaa ettei kotiin enää mennäkään keskustasta tullessa sillan yli. No, ehkä opin.

Pitää myös oppia muistamaan, että ensi torstain jälkeen en enää ole 30-vuotias vaan seuraavan vuoden verran kolkytyks. Synttäriiit! :) Viime syksynä pidin tasavuosien kunniaksi isot pirskeet, tällä kertaa juhlin uuteen arvokkaaseen ikääni sopivalla hillityllä tavalla: käydään rakkaimpien kanssa vähän skumpalla ja syömässä ja sit vielä uudestaan syömässä. Jos jostain tupsahtaa joku lahja tai onnittelukortti, se on pelkkää bonusta jo valmiin onnen päälle. (Itse toki ehätin jo ostaa itselleni ihanan synttärilahjan, se on jo killunut ranteessa ja pääsee blogissakin esittelyyn lähipäivinä.)

Syyskuu tietää myös uuden kisatreenikauden starttia. Sain kuin sainkin viime viikonlopun kisahakutilaisuuden lopputulemana itselleni 7 tanssijan pienryhmän, jonka kanssa aloitetaan työt maanantaina. Mulla on mielestäni hyppysissäni aivan loistava biisi ja siihen aivan loistava stoori-idea - nyt vain jännitän, miten nopeasti tytöt löytävät punaisen lankani ja kuinka saadaan hommat alkuun. Odotan innolla, että pääsen näkemään miten uusi porukka liikkuu yhdessä ja millaisia fiiliksiä musiikki tanssijoissa herättää. Kun en edelleenkään itse ole tanssikunnossa (jos menisin tanssitunnille, pystyisin tekemään varovaisesti veikaten korkeintaan puolet liikkeistä ja nekin koko ajan selkää varoen), olen hurjan iloinen että pääsen taas kanavoimaan liikkeen kaipuutani toisten, itseäni taitavampienkin, tanssijoiden kautta. :)

Tanssin suhteen syyskuu on toisellakin tapaa kuumotteleva - kauan odotettu Dance tärähtää Nelosella ruutuun taas ensi viikolla! Oon ihan pähkinöinä! Meillä on kamujen kanssa liput ekaan livelähetykseen, niin päästään fiilistelemään koko upeaa tanssijakatrasta livenä, ennen kuin ensimmäiset jo pudotetaan pois. Sen verran innoissamme ollaan, että puhetta on jo ollut, että tehdään syksyn aikana vielä toinenkin Dance-reissu Helsinkiin. Ihan huippua, luvassa taatusti tälläkin kertaa huima määrä inspiraatiota ja hengityksen salpaavia hetkiä!

Lisäksi kalenteriin on merkitty tulevalle kuukaudelle serkkutytön synttäripailut Salossa, tupareita ja fysioterapiaa Helsingissä, teatteria ihan täällä Turussa, viimeisiä uintikilometrejä taivasalla ennen Samppalinnan maauimalan sulkeutumista, bodyfusion-tunteja ja kuntosalilla rehkimistä - ja sekaan aika sopivasti töitä. Jos vaikka fiksuna varais kiireetöntä aikaa uuden kodin fiilistelylle, lautalattian tunnustelulle paljaiden varpaiden alla, chaiteen maistelulle eri huoneissa, sisustusideoiden keräämiselle ja vähitellen kenties toteuttamisellekin, yleiselle villasukkaiselle syystunnelmoinnille, pehmeän musiikin kuuntelulle... koska kuten tiedämme, come September everything wrong gonna be alright. :)

2 kommenttia:

  1. Hei. Sähän olit aikanaan FDO:n (?) koreografi-koulutuksessa viikonlopun. Oletkos kirjoittanut siitä blogiin? Mua kiinnostais kuulla vähän millaisena koit leirin. Lähinnä oliko hyödyllistä, millaisia muut (taustaltaan, tasoltaan) osallistujat oli ym. Oon itse ottamassa pieniä askelia täysin toisen ohjattavana olemisesta oman materiaalin tuottamiseen ja siksi kiinnostais.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, olin - enkä tosiaan tainnut kirjoitella siitä koskaan sen enempää! Koulutus oli kyllä tosi antoisa, joten voisinkin yrittää tässä lähiaikoina ehtiä laittaa muutaman ajatuksen blogiinkin ylös, kun kuitenkin niitä juttuja koko ajan pyörittelen uutta koreografiaa tehdessäni. :)

      Poista

Sano sää kans!