26. syyskuuta 2012

Muscle milk (contains no milk)

Hyvät naiset ja herrat, olen kohdannut voittajani.


Tuo purtilo oli tälle sokerihiirelle liikaa. Ei mennyt kokonaan alas edes useammassa erässä. Hihkuin melkein ääneen kun bongasin tuon kaupasta, koska luulin että cookies & creme on yhdistelmä joka ei voi mennä pieleen... Näköjään voi. Vieläkin tulee iso uhhhh kun mietin tuota umpimakeaa kamaluutta. :D

Olen tehnyt comebackin palautusjuomien ja "suklaan"makuisen protskujauheen ihmeelliseen maailmaan tänä syksynä kuntosalille palaamisen myötä. Kuukausitolkulla jatkuneen selkäsairastelun ja uinti-pilates-kävely-treenaamisen jälkeen kroppa (ja mieli) alkoi kesän mittaan tuntua vihdoin tarpeeksi vahvalta palaamaan rankemman treenin pariin, mutta en oikein tiennyt, mistä uskaltaisin aloittaa. Ajatus personal trainerin puoleen kääntymisestä oli käväissyt mielessä jo kipeämpinä aikoina, mutta vasta pari kuukautta sitten, kun ystäväni kertoi ottaneensa yhteyttä erääseen PT:hen, päätin että olen itsekin valmis taas kokeilemaan tavoitteellisempaa treenailua.

Kaiken kipuilun myötä olen kyllä oppinut nauttimaan hyvin vaatimattomastakin liikkeelle pääsemisestä (pilateksessa edistyminenhän mitataan lähinnä millimetreissä, ja kävelylenkillä on ihan parasta jos mihinkään ei kauheesti satu), mutta kun jatkuvat säryt eivät enää olleet vaivana, halusin palauttaa mieleen, miltä tuntuu hengästyä ja hikoilla. (Aika hitsin hyvältä, muuten.)

En myöskään usko olevani morsiamena varsinaisesti kaheli erikoistapaus, jos haluaisin nähdä itseni hääpäivänäni ensi toukokuussa silleen suht simpsakassa kunnossa. ;) Mistään laihdutuskuurista ei missään tapauksessa ole kyse: väitän olevani 176 senttiä pitkä, ja kun pari kuukautta sitten nousin vuosien jälkeen vaa'alle, painoksi mitattiin rapiat 67 kiloa. Indeksien mukaan olen aina ollut sopivasti normaalipainoinen, mutta muutamasta kilosta luopuminen rasvapuolelta ei olisi pahitteeksi ennen sitä suurta päivää, jona varmasti jokainen nainen haluaa kokea olevansa hehkeimmillään. Siispä vähän enemmän liikuntaa ja vähän vähemmän keksejä, vähän enemmän proteiinia ja vähän vähemmän hiilareita, mutta ei mitään mikä edes etäisesti viittaisi ehdottomuuteen tai herkuitta kärvistelyyn. (Tummasta suklaasta en luovu. Enkä valkoisesta mangokookossuklaasta. Enkä inkiväärisuklaasta. Enkä suklaasta.)

Mikä tärkeintä, punttien nostelu on ollut ihan huippua! Ensin testattiin tarkasti, millaisia liikkeitä pystyn tekemään, mihin jäykkä selkäni taipuu (no ei juuri mihinkään; vaikka miten yritän pyöristää, alaselkä on tikkusuora) ja mitkä liikkeet on syytä jättää tekemättä hermovihlaisujen välttämiseksi. Sitten PT räätälöi mulle kolme erillistä ohjelmaa: yhden keskivartalotreenin (kirjoitin ensin keksivartalo... kuvaavaa) jonka voin tehdä kotonakin, yhden lämmittelyineen ja venyttelyineen noin puolitoista tuntia vievän kerran viikossa suoritettavan kokovartalorääkin ja yhden pidempiä toistosarjoja sisältävän treenin, jonka voin tehdä uimahallin kuntosalilla reippaassa 30 minuutissa ennen altaaseen pulahtamista. Todella toimiva ja tehokas kombo! Uimasalitreeni käytiin tekemässä eilen, joten sitä ehdin testaamaan tositoimissa vasta ensi viikolla, mutta heti ensikokeilulla sieltä nousi uusiksi suosikkiliikkeiksi sumokyykky ja vapaudenpatsas. On siellä seassa yksi inhokkikin, nimittäin thruster, joka on ihan mahottoman rankka... mutta juuri siksi tietysti totaalisen tehokas. ;)

Askelkyykkyä, maastavetoa, penkkipunnerrusta, ojentajia, hauiskääntöjä, soutuja, pystypunnerrusta, ylätaljaa jne... Treeniohjelmieni liikkeistä kovinkaan montaa ei tehdä laitteissa, mikä on ollut mulle uutena juttuna oikein positiivinen kokemus. Välillä on kieltämättä pikkuisen hutera olo ilman vekottimien tuomaa turvaa, kun tuntuu että tanko romahtaa päälle hetkenä minä hyvänsä :D mutta siinähän se palkinto ja koukutin piileekin, kun viimeisillä voimillaan saa sen puserrettua vielä kerran ylös asti. Tai jos ei saakaan, tietää silti yrittäneensä kaikkensa. Ja seuraavana päivänä sattuu. Strive for progress, not perfection.

Voin tämän syksyn ja oman kokemukseni perusteella suositella turkulaisille juoksukouluistaan ehkä tutumman Vauhtisammakon personal trainer -palveluita, ja yleensäkin PT:n puoleen kääntymistä, etenkin jos takana on treenitaukoa vammojen tai minkä tahansa muun syyn takia. Itse en olisi ikipäivänä älynnyt vaatia itseltäni niin tiukkoja rutistuksia kuin ammattilainen - enkä olisi osannut tehdä kaikkia liikkeitä oikealla tekniikalla, mikä on tässä paranteluvaiheessa AINA aivan ensiarvoisen tärkeää.

Huomenna olis vakaa aikomus käydä taas aamusta vähän podaamassa. Mutta tuohon Muscle Milk -kamaluuteen en enää koske. :D

PS. Palautusjuomasyömävinkkejä ja lempiliikkeiden ihkutusta otetaan vastaan kommenttiboksissa!

3 kommenttia:

 1. BSN Syntha-6! (Tuotetta myy ainakin Fitnesstukku, Turkuunkin muuten avattu just Fitnestukun liike, jossa kuulemma samat hinnat kuin netissä).

  Mulla parhaillaan makuna minttusuklaa ja avokilla suklaa-peanutbutter! Niin naminamia kylmään maitoon sheikattuna!

  Niin ja joo, maastaveto on mulla tämän hetken ihan suosikkiliike! <3

  VastaaPoista
 2. Jos haluut timanttisen pyllyn ja takareidet niin yhden jalan maastaveto:

  http://4.bp.blogspot.com/_CF-GDET7dTI/S7ztVIM9GcI/AAAAAAAAAvs/kJEy9mZ7lUE/s1600/single-leg-barbell-straight.jpg

  (saa laittaa paidankin päälle kun tekee)

  VastaaPoista
 3. mulla on kaksi fyssaria apuna kuntoutuksessa ja aika jännää on kyllä huomata miten väärin on voinut elää kun täti tulee ja näyttää hands on mikä kohta pitää aktivoitua ja oikeesti elää joka millin liikkeessä mukana. ja millejähän ne onkin ne tärkeät asiat, että lisää vaan semmosia edistysaskeleita meille :)

  VastaaPoista

Sano sää kans!