29. elokuuta 2012

Maa on allani kylmä, kätesi lämmin ihoani vasten

Siis... nää kaks.


Vaikka ymmärrän varsin hyvin, että Lorraine Jenkins ja Richard Woodford ovat vain fiktiivisiä hahmoja, joille nuoret brittinäyttelijät Vicky McClure ja Joseph Gilgun ovat antaneet kasvonsa, äänensä ja olemuksensa, Lol ja Woody ovat silti onnistuneet valloittamaan aivan aidon paikan mun sydämessä. Sellaisen joka saa miettimään että mitähän niille kuuluu ja toivomaan että hyvää.

Ai kekkä Lol ja Woody? Jos et vielä tunne tyyppejä, kehotan tutustumaan. Aloita elokuvasta This is England, jatka neliosaisella tv-sarjalla This is England '86 ja huipenna ystävyytenne kolmeen This is England '88 -jaksoon. Ja jää odottamaan This is England '90 -sarjan ilmestymistä.

Käsikirjoittaja ja ohjaaja Shane Meadows on onnistunut luomaan mahtavasti 80-luvun ajankuvaa hengittävään elokuvaansa ja sen spin-off-tv-sarjoihin aivan uskomattoman elävän, todellisen kaveriporukan, jonka nuoruuden kasvukipuja ja elämän raskasta aallokkoa seuraa kotisohvalla yhdessä heidän kanssaan nauraen ja itkien. Jo leffa oli tunnelmiltaan harvinaisen synkkä, eivätkä murheet noissa jatko-osissakaan varsinaisesti pääse pienenemään. Sekaan kuitenkin mahtuu myös aimo annos parantavaa huumoria, ja koko tarinan kantavana voimana kulkee kaiken voittava ystävyys.

Katsoin This is England '88:n viimeisen jakson eilen, ja nyt jo mulla on ikävä niitä kaikkia tyyppejä. Ja ihan erityisesti näitä kahta.

Lol ja Woody, voikaa hyvin.

[kuva]

2 kommenttia:

 1. mää oon ihan pihal. se elokuva on mun mielestä oivallinen, ja yhtäkkiä viime viikolla huomasin, että toi sarja tulee täälläki telsusta. yritin katsoa sitä, mut siinä ei tapahtunut mitään. olin nähtävästi väärässä mielentilassa ja lupaan yrittää uudelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo, heppu oli sitä mieltä että sarjassa (etenkin '88:ssa) oli liian monta minuuttia Lolin tuijottelua kohteisiin X, Y ja Z, mutta mua ei haitannut koska Lol on vaan must niin ihana. Hitto, semmonen female role model. :D Noissa sarjoissa tapahtuu niin kamalia asioita, että vastapainoksi tarvitaankin aika paljon tuijottelua jotta katsoja saa aikaa hengähtää. Samalla kun roolihahmot kärsivät ja tuijottelevat.

   Jos kerran tykkäsit leffasta, anna ihmeessä sarjoillekin uusi mahdollisuus. :)

   Poista

Sano sää kans!