1. elokuuta 2012

Laugh super steady

Vielä on kesää jäljellä! Vielä tulee kauniita päiviä!

(Pahoittelut kaameasta korvamadosta. Oli pakko.)

Kalenterin mukaan on ehditty jo elokuulle, mutta tuntuu, että tästä se kesä vasta pääsee alkamaan. Kaiken sateen ja ulkona hytistyjen iltojen jälkeen vaikuttaa siltä, että säiden haltijatkin ovat vihdoin heränneet kesään. Kiitti hei, ei yhtään liian aikaisin! Vaikka myönnetään, että viileys on sopinut remppahuhkimiseen paremmin kuin hellekelit. :)


Elokuu alkaa viimeisen lomaviikon meiningeissä Helsingissä: heinäkuu päättyi iltaan ihanan herra Springsteenin kanssa, tänään suuntana on Teatteri Jurkka ja vähintäänkin kiinnostava näytelmä Soita minulle Billy, ja huomenna päästään nauttimaan Suomenlinnan mahtavista maisemista ja ainakin arvostelujen mukaan melko mahtavasta kesäteatteristakin, kun mennään katsomaan, miten Peter Pan lentää. Yksi suosikkisaduistani, muuten.

Kotiin palattua uuden osoitteen ovi aukeaa jännitystä täynnä, kun päästään tutkimaan, onko reissun aikana hiottu ja lakattu olohuoneen ja eteisen lautalattia kondiksessa ja/tai edes lähellä muiden huoneiden pähkinäistä sävyä. Aluksihan me kuviteltiin, että lattian kunnostaminen sujuisi omin voimin siinä missä seinien maalaaminenkin. Monen kerroksen alla majaillut lautakaunotar osoittautui kuitenkin sen verran työlääksi ja hankalaksi tapaukseksi, että päätettiin ulkoistaa työ ammattilaisille. Niin kuin tehtiin myös kylppärin kohdalla - ja sekin remppa saattaa jopa valmistua elokuun aikana! Tässähän täytyy ihan tosissaan alkaa orientoitua muuttohommiin. Hui & jee. :)

Töiden pariin paluu koittaa ensi maanantaina, sekä mulle että hepulle. Tiedossa on sopivasti hommia loppukuuksi; jotain pientä ehkä vielä mahtuu sekaan, mutta en ajatellut aikatauluttaa alkusyksyn kalenteria ihan umpitäyteen (syystä joka selviää tuonnempana). Jännä juttu, muuten: lomalöysäilyn aikana olen huomannut, miten hyvin oikeasti viihdyn rutiineissani. Se ei tietenkään tarkoita, ettei vastaan tulisi ja saisi tulla yllätyksiäkin. Mut mielellään kivoja sellaisia. En ole koskaan ollut mikään varsinainen seikkailija: rauhallinen, tasainen arki luo mulle sellaisen turvallisen pohjan, jolta sitten on helppo tehdä tutkimusmatkoja järjestelmälliselle perusluonteelleni hiukan vieraaseen spontaaniin extempore-maailmaan. Nyt lomalla olen tuntenut olevani jotenkin hukassa - mutta hyvä niin, sehän se juuri on loman tarkoitus. Eikä sillä, ettenkö vielä toista kolmeviikkoista ihan mielelläni viettäisi lepäillen...

Se syy, miksi kalenteriin täytyy jättää tilaa muullekin kuin tekstitystöille, on se toinen homma mistä mulle maksetaan: tanssi. Elokuun lopussa on tarkoitus koota uudet joukkueet ensi kevään SM-kisoihin, ja saan kunnian taas tehdä ainakin yhden pienryhmäkoreografian. Ideoita kyllä olisi kaksikin, joten jos vain halukkaita tanssijoita riittää, niin... :) Audition-tilaisuudessa ajattelin teettää pienen koreografianpätkän, joka nostaa esiin sellaisia ominaisuuksia, joita tällä kertaa tanssijoista haen. Varsinaista matskuakin on tarkoitus alkaa työstää aika vauhdilla, jotta ehditään saada biisi kuntoon ilman kiirepaniikkia - ensi keväänä kisasysteemi muuttuu niin, että valmista pitäisi olla perinteisen touko-kesäkuun vaihteen sijaan jo maaliskuussa. Eli elokuussa on taiteilijan aika sulkeutua kammioonsa heilumaan! :D Lisäinspiraatiota liikkeeseen aion hakea esimerkiksi Monsterin kissamurusilta, joita lähden hoitamaan Helsinkiin viikoksi kuun puolivälissä.

Noin muutenkin elokuu merkitsee... eiku uskallankohan sanoakaan... no, menköön: käännettä treeniarjessani. Uimisen, vesijuoksun, kävelylenkkien ja maailman hitaimman matohölkän lisäksi aion kokeilla, mitä selkä sanoo kuun lopussa Funkylla alkavista joogaa, pilatesta ja taijia yhdistävistä bodyfusion-tunneista. En taivu enää niin kuin ennen, enkä taatusti pysty tekemään kaikkia liikkeitä niin kuin olen tottunut, mutta lähestymistapa olkoon nyt uusi: teen sen minkä pystyn ja nautin joka sekunnista. :)

Lisäksi yritän saada viikko-ohjelmaan vähintään pari... ootas kun oikein mehustelen seuraavaa sanaa... kuntosalitreeniä! Kyllä, paluu punttikselle on suoritettu, onnistuneesti personal trainerin turvallisessa ohjauksessa! Maanantaina tehtiin mulle ensimmäinen ohjelma, monipuolinen ja tärisyttävän raskas yleisrunttaus, perjantaina pääsen kokeilemaan keskivartalotreeniä, jota pystyn jatkossa tekemään hätätilassa kotonakin, ja jossain vaiheessa mukaan tulee kolmas ohjelma, joka on suunniteltu täydentämään uintireissua, kunhan palaan syksymmällä Impivaaran altaaseen. Melkein itku pääsi ilosta, kun maanantaina pukuhuoneessa solmin lenkkarinnauhoja - ja vielä enemmän treenin jälkeen, kun tein matolla loppuvenytyksiä ihana hiki päällä. Tuntui kuin olisin ollut salilla viimeksi viime viikolla, vaikka tiedän paremmin kuin hyvin, mitä kaikkea tässä välissä on kärsitty. Viime aikojen sairastelun huomaa tietysti väistämättä myös kropassa, joka kaipaa vahvuuttaan takaisin. Ja sitähän tässä aletaan taas kehittää. Peukut pystyyn, että selkä pysyy menossa mukana! Nyt on oltava niin tarkkana, että jarrutan pienimmästäkin vihlaisun aavistuksesta, mutta toivotaan, että sellaisia ei tule.

Laugh super steady - siinäpä osuvasti motto hymyillen alkavalle elokuulle! :)

2 kommenttia:

 1. voi miten ihanalta kuulostaa tuleva syksy sullakin!
  oon sanonu tän aikasemmin ja sanon taas, että ois mahtavaa päästä joskus tanssimaan sun tekemää koreoo (en tod oo mikään kisatyttö vaan ihan muuten vaan omaksi iloksi :D)!!
  toivottavasti siihen joskus tulee mahdollisuus :)
  kuntosalitreeni, ihanakamala sana :D
  mäki oon vuosien kiukuttelun jälkeen suostunu viime keväänä ihan kunnolla salille ja kyllä se alkaa tuloksia tuottamaan, notkeus on parantunut ihan hulluna, siis oikeesti, NOTKEUS!!
  en olis ikinä sitä uskonut mutta totta se ainakin mun kohdalla on :)
  eli ehkä sun ei tarvii mennä niin kovin kankeana sinne bodyfusioniin sit kuitenkaan ;)

  VastaaPoista
 2. Onpa mahtavaa, että pääset taas treenin makuun :) Mun selkävaivat on niin pientä tuohon sun välilevyyn verrattuna, että en voi kuin yrittää kuvitella, miltä susta on tuntunut. Vaikka ei sitä varmaan voi ymmärtää, jos ei ole itse kokenut. Mutta siis jee jee! Ja kivoja tanssijuttujakin tiedossa. Ihan parasta.

  VastaaPoista

Sano sää kans!