19. helmikuuta 2012

Naisellinen puunaus: top ten

Sain jo aikoja sitten ystävältäni Jenniltä (jonka blogi on tällä hetkellä suljettu, Jenniii? täällä) haasteen, jossa piti listata 10 lempparikosmetiikkatuotetta. Koska olen laiska ja saamaton päättänyt, etten tee omaatuntoa soimaavia velvollisuuksia asioista, jotka eivät sellaisia oikeasti ole, en ole saanut aikaiseksi tarttua tehtävään ennen kuin nyt. Parempi myöhään, eiks je?

Olikin yllättävän vaikeaa poimia vain kymmenen suosikkia kaikkien purtiloiden joukosta. Ihmeen paljon sitä näköjään tulee käytettyä kosmetiikkaa - etenkin siihen nähden, miten epähehkeän meikittömässä ja räjähtäneessä lookissa vietän valtaosan viikosta täällä kotitoimistossa! Tässoisny kuitenkin jonkinlaista listaa.


MACin jämäkkää mutta kevyen rasvatonta kosteusvoidetta käytän aina meikin alla. Suojakerroin 15, kätsy pumppupullo, toimii.


Body Shopin vaaleanpunainen e-vitamiininaamio on toiminut jo vuosia mulla ihan tavallisena kosteusvoiteena. Ohjeessa sanotaan, että ylimääräinen voide pitäisi pyyhkäistä pois paperilla - entäs jos iho imaisee kaiken eikä jää mitään ylimääräistä? :D Etenkin talvella tää on ihan voittamaton, mutta itselläni käytössä kyllä ympäri vuoden.


Lancômen Teint Miraclen löysin aika tarkalleen vuosi sitten, ja täydellisen meikkivoiteen metsästys loppui siihen. Itse levitän tämän siveltimellä, mutta homma toki onnistuu myös sormin. Näin talvella oma sävyni on valikoiman kaikkein vaalein; kesällä sotken yhteen tätä ja sitä seuraavaksvaaleinta. Rusketus, onko se jotain syötävää? :D


Musta vedenkestävä Diorshow = ripsarien ykkönen. Harja tuntui aluksi isolta Lancômen Définicilsin (maskaralistani kakkonen) jälkeen, mutta nopeastihan tuohon tottui. Jossain välissä kokeilin myös Diorshow'n Blackout-versiota, mutta palasin äkkiä takaisin tähän tuttuun ja turvalliseen perusversioon.


Lempituoksuni oli pitkään Versacen raikkaanmakea Bright Crystal, mutta viime vuoden kuluessa sen syrjäytti toinen vaaleanpunainen herkku, ehkä astetta aikuisempi Dolce & Gabbanan tuoksuviisikon numero kolme. Kiiviä, vesimelonia, raparperia - ihania makuja, ihana tuoksu. Keisarinna kuiskaa: sinä olet kaunis.


Kuten paletista huomaa, olen vähän laiska käyttämään luomiväriä... Mutta silloin, kun jaksan jotain sumusilmän tapaista yrittää sutia, luotan Grimasin luomareihin. Ammattilaistenkin suosimien värien hinta-laatusuhde on aivan ylivoimainen, ja pigmenttiä riittää vaikka muille jakaa. Grimasit ovat siis ehdoton valinta myös lavalle, ja alun perin juuri tanssijuttujen kautta päätyneet mulle arkimeikkipussiinkin. Naamiaisputiikeista saa ostaa yksittäin nappeja, joista voi sitten koota oman settinsä. Vielä jonain päivänä mulla on kunnon pino niitä isoja 12 napin paletteja!

Kulmat paan ojennukseen Make Up Storen ruskealla kynällä. Kajaliksi tää kai alun perin on tarkoitettu, mutta siihen hommaan käytän itse yleensä mustaa kynää.


Tunnustus: en ole koskaan edes kokeillut valokynää. Saman asian itselläni ajaa tuubista tuutattava valovoide, jolla yritän huijata silmänalusia vähemmän mustiksi. Melkein tärkeämpi käyttötarkoitus itselleni on kuitenkin se, että tällä pohjustan aina myös silmäluomet ennen puuterointia.


Markettikosmetiikan puoleltakin löytyy tietysti loistotuotteita, kuten tämä L'Oréalin putsari. Sain ensimmäisen purkin kokeiluun joskus vuosia sitten ystävältäni; hänen iholleen puhdistusmaito ei sopinut, mutta meillä homma natsasi heti eikä ole sen jälkeen tarvinnut vaihtoa harkita. Tällä muuten lähtee järeämpikin lavameikki!


Kosteusvoiteista lemppareita ovat Body Shopin vartalovoit, uusimpana kuvan ihana kirsikkatuoksu. Kesäkuumalla paksut voit ovat turhan tujuja, mutta näin talvella iho kaipaa just näin paljon kosteutusta. Ihan harmittaa, kun se uusi suklaatuoksu ei ollut läheskään niin täyteläisen suklainen kuin olis voinut olla!

Bubbling under: Elizabeth Arden Eight Hour Cream, OSiS Dust It -hiuspuuteri, OPI-kynsilakat, Tigin Masterpiece-hiuslakka, Grimasin irtopuuteri, Make Up Storen (aurinko)puuteri Chocolate, Natusan 24h Moisture -käsivoide, Lumenen Radiant Touch -voideluomiväri (sävy Nougat Glow), Tigin Headshot-hoitoaine, Wella High Hair Crystal Styler -muotoilusuihke...

Siis kaikkee ihanaa! Siis ihan kreisii! Löytyikö joukosta tuttuja, tai puuttuiko listalta joku ehdoton oma suosikkisi? Tai onk vinkei - muuta kuin että vaihda mineraalimeikkeihin ja luonnonkosmetiikkaan? :D

4 kommenttia:

  1. Hä? Ovvai? Ei pitäis kyllä olla. Mitä ihmettä? Tutkitaan!

    VastaaPoista
  2. Oli se näköjääs. Mä muuttelin ulkonäköä ja laitoin sen siksi ajaksi kiinni. Paitsi että olin unohtanut sitten avata sen uudelleen kaikille avoimeksi. Hups. :)

    Ihmettelinkin miksi kommentointi on täysin kuollut vaikka just männä viikolla riehuin siellä taas... ;)

    ps. Teint Miracle on ihan paras!

    VastaaPoista
  3. Body Shopin vartalovoit ovat houkuttaneet minuakin, mutta vielä en ole niitä hankkinut. En tiedä pitäisikö ostaa lennolta...

    Pitäisi löytää uusi poskipuna. Edellisen todella hyvän päätti YR lopettaa. :/ Viimeksi kun ostin muka sen saman sainkin luomivärin, joka oli ollut poskipunan kohdalla hyllyssä. Pah, en voinut valittaa, kun ostin sen JKL:stä. :p

    VastaaPoista
  4. ihanat kuvat :)

    mä oon rakastunut semmosiin kumiharjaisiin ripsareihin, muut ei enää tunnu miltään vaikka olis kuinka dioria ja lancomea. kun niillä vaan saa niin ihanan siloisat eikä vahingossakaan möhkyräiset ripset! lompakko toki kiittää, nytkin olis mun suosikkia anttilassa 19,90/2 kpl.

    mulla on nyt runsaista lääkekuureiluista kaiketi johtuen niin kaameessa kunnossa naama että tekee mieli vaan vetää hiukset silmille ja pipo syvälle päähän eikä leikkiä naisellista :P

    VastaaPoista

Sano sää kans!