24. syyskuuta 2011

Arrivederci!

Tää lähtis tänään Italiaan. Matkaseurana heppu, jolla on vielä lentomatkan verran aikaa opetella sanomaan vieraalla kielellä muutakin kuin per favore, grazie, cazzo merda (katso merta!) ja vaffanculo. Ei sillä, etteikö noillakin jo pärjäisi pitkälle.

Heihei sateisen harmaa Turku, Rooman aurinko odottaa! Toinen matkaseuralaiseni, välilevynpullistuma, pakottaa sen normaalin suurkaupunkipinkomisen sijaan hortoilemaan helteessä hitaasti ja pysähtelemään vielä tavallistakin useammin jätskille ja viinille ja pizzalle ja tiramisulle. Voi harmi.

Aion inspiroitua vastaantulevista ihmisistä, raahata hepun vähintään joka toiseen kirkkoon, huokailla vanhan arkkitehtuurin edessä, nostaa katseen kohti taivasta, puhua italiaa kovaan ääneen ja koko ajan vaikka taivutusmuodot menisivätkin vahingossa miten sattuu, skoolata vähintään kerran päivässä, käydä Napolissa moikkaamassa au pair -perhettä, ostaa lierihatun ja kauniita alusvaatteita, mykistyä jälleen kerran Pantheonista, olla stressaamatta siitä mitä pitäis nähdä ja tehdä, olla suorittamatta, olla vaan.

Ciao, ci vediamo dopo! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sano sää kans!